pOVESTEA MEA

Pentru mine, Sorina, Iașul e orașul vieții mele, orașul unor povești fabuloase, al unor locuri secrete și uneori de-a dreptul miraculoase, al unor oameni extraordinari, care-l fac viu și veșnic tânăr. Un oraș neobosit, care te îmbie mereu la plimbare și la descoperiri surprinzătoare!

Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieţii omeneşti... cu poveşti ne leagănă lumea, cu poveşti ne adoarme... Ne trezim şi murim cu ele.

Mihai Eminescu

Cum a început totul...

Îmi aduc aminte cum, copil, preocupată de umbra pașilor mei pe caldarâm, o auzeam pe Mama – “Ridică privirea, Sorina, uită-te în sus, de jur împrejur, sunt atâtea de văzut și ținut minte. Ești într-o lume miraculoasă, privește-o!”. Multă vreme nu am înțeles pasiunea necondiționată a Mamei pentru Iașul ei, dar, lucru sigur, mi-a picurat-o imperceptibil și mi-a înscris-o în suflet. La o anumită vârstă, însă, începi să pricepi altfel lucruri vechi și aparent uitate și ajungi să vrei și tu să dai mai departe. Copiilor, nepoților, semenilor tăi.

Povestea CityID

Din această credință transmisă de Mama s-a născut în Sorina Dănăilă de azi mirarea de a (re)descoperi un Iași fabulos, așa cum îl vedeau părinții mei. Un Iași pe care m-am hotărât, la rândul meu, să-l împărtășesc cu cei care mai cred că lumea din jurul nostru mai poate fi surprinzătoare. Am pornit, astfel, în plimbări puțin diferite de o simplă traversare a drumurilor care se intersectează, plimbări care, mult mai profund, intersectează locuri, oameni și povești – de ieri, de azi… Și am construit, alături de tineri excepționali, CityID – cadrul luminos în care acest alt fel de Iași se deschide ochilor cui este curios.

Ghidul online - Descoperă Iașul prin povești

Am deschis o carte de povești pentru cei care vor să știe din ce e construită identitatea de ieșean. Un blog ca un fir al Ariadnei prin nenumărate ore de lectură și informare, apoi prin amintiri ale familiei mele și ale oamenilor care mai au cum învia un oraș pe care nu ni-l mai imaginăm, dar, nu în ultimul rând, prin inițiativele și reușitele celor care fac din orașul nostru unul viu, atât de viu…

Astfel a luat naștere blog-ul Sorina Dănăilă, un site dedicat descoperirii Iașului prin povești, un blog despre locuri străvechi sau actuale, despre oameni care au trăit sau au făcut Iașul ceea ce este azi, despre comorile ascunse ale orașului și despre viața lui de azi, cu business-urile locale și locurile unde poți petrece timpul liber.

În fiecare duminică voi posta un nou articol despre Iași, așa că stai cu ochii pe site!

Nu știu dacă ne veți însoți prin plimbările CityID sau dacă mă veți citi deschizând coperțile acestui blog, dar eu știu că, pentru mine, ceea ce contează e credința adâncă pentru acest colț de lume care stă înscris, fatal, în genele mele și ale copiilor și nepoților mei.