Inelele de lumină ale Paștelui. La Iași. O ghicitoare…

Luminile Paștelui

Oare cum văd îngerii Iașul de Paște? Sigur, scăldat în lumină, lumina sfântă, a miracolului vieții pre moarte călcând. Dar așa este peste tot în lumea asta largă. Cum se vede, în mod particular, această lumină la Iași, orașul nostru drag, și nu în altă parte? Cum se vede ea între două bătăi de aripi și două respirații cosmice?

Inele

Inele, concentrice. Aceasta cred că vede îngerul căutând în jos înspre credința și smerenia orașului. Inele de lumină, asemeni undelor apei în care a căzut o piatră. Unde care se lărgesc, cuprinzând și înflăcărând, încetul cu încetul, locuri și suflete. Și, apoi, după ce undele se vor fi aprins cu toatele, râuri de lumină care se preling, vii și nebosite, cozi de comete într-o noapte cu ploaie de stele. Și, în cele din urmă, sclipiri pointiliste, la ferești transparente și totuși tainice. Fereștile sufletului omului și ale viselor sale. După care lumina lumânărilor noastre investite cu iubire dumnezeiască devine Lumină a soarelui care confirmă, în splendoarea unei noi zile, că Învierea și Viața înseamnă ”moarte pre moarte călcând”.

Vă las să ghiciți singuri, aici, care sunt inelele de lumină la Iași, așa cum le vede un înger binecuvântător, în noaptea de Paște, și așa cum, cu siguranță, el le numește. Și să-mi spuneți, apoi, și mie, taina sensului lor, după ce le veți fi privit cu ochii minții și inimii voastre…

Inelul de Aur – Inelul de Argint – Inelul de Smarald

Clopotele de Azur

Inele strălucitoare în dangătul de clopote al dătătorului de speranță – ”Hristos a înviat din morți!” Lumină la Iași! Lumină în ființa voastră de lumină! Lumină care se înalță și apoi pogoară peste noi toți cu nădejdea în mai bine, mai drept, mai generos și înțelept.

Paște fericit și în pace vă urez! Hristos a înviat!

Sursa foto 1
Sursa foto 2
Sursa foto 3

Continuă să descoperi orașul! Vezi și restul poveștilor.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.