De ce iubesc CityID Iași ?

De ce iubesc CityID Iași? Pentru că e o sursă nesecată de tinerețe…

E o adevărată bucurie să lucrezi cu tineri. O știu de-o viață. Căci, în mod egoist, i-am squatat întotdeauna, pentru că tinerii sunt cei care mă energizează, mă fac să fiu eu însămi, plină de bucurie și de entuziasm. Așadar, de ce iubesc CityID Iași? În primul rând pentru că e atât de frumos să le vezi pe Diana sau pe Cati exaltându-se atunci când învață istorie, pe Mădălina atunci când povestește cu dulceață, pe Alexandra atunci când se joacă serios cu copiii, pe Mara sau pe Teona atunci când învârt engleza pe degetul cel mic, pe Alex care este spiridușul nostru, sau pe Daria și pe Narcis care ne dirijează pe toți. Tinerețea este pentru mine cheia de boltă a CityID. Ce caut eu între atâția tineri? Cum de mă acceptă printre ei? Să fi găsit oare tinerețea fără bătrânețe și nu știam?

De ce iubesc CityID Iași? Pentru că spune povești incredibile…

Dintotdeauna mi-a plăcut să ascult și să spun povești. Mama îmi povestea mie, eu le povesteam copiilor mei. Apoi, la școală, am făcut ca până și gramatica să fie o poveste și mă minunam de puterea ei – căci îi făcea pe copii să se bată să iasă la tablă ca să conjuge verbe – adică să se joace cu cow-boys cărora le puneau steluțe în piept sau cărora le dădeau un răgaz de odihnă ca să se plimbe cu balonul sau să bea o cafea sau un ceai… Doamne, ce fain era!

Cum aș fi putut, așadar, să nu intru pe poarta poveștilor, mai ales când ea mi s-a deschis regal, grație CityID? Să-ți redescoperi orașul ca pe o poveste, cu eroi și buni și răi, și frumoși și urâți, și simpatici și enervanți, cu lăutari și poeți, cu locuri pline de secrete și de semne, cu apă vie și albinuțe săritoare… așa ceva întrece, pentru mine, orice închipuire de bucurie și de bine! Și de aceea iubesc CityID Iași!

De ce iubesc CityID Iași? Pentru că aduce bucurie…

Nu mi-am dorit în mod special să devin profesor. Dar, probabil acesta mi-a fost destinul, dar asta-i o poveste foaaaarte lungă. Am făcut, însă, din a fi profesor o misiune și o mare responsabilitate. Aceea de a iubi și a fi exigent totodată, ceea ce nu e niciodată, în principiu, o contradicție. Dar, mai mult decât orice, am încercat să fac din această meserie un spațiu aparte și extrem de intim, anume creat pentru bucuria din privirile copiilor strălucind de mândrie, de uimire, de fericire, de descoperirea exilarantă. Cred că acesta a fost, de fapt, întotdeauna, sensul muncii mele. Și iată, astăzi, pot dărui bucurie nu numai copiilor, ci vouă tuturor! Poveștile, micile surprize, marile descoperiri, cartolinele… e atât de bine să vă știm fericiți! Încă un răspuns la întrebarea de ce iubesc CityID Iași!

De ce iubesc CityID Iași? Pentru că nu-mi lasă mintea să doarmă…

Nu în ultimul rând, iubesc CityID pentru că mă pune mereu pe căutat. Apuci un fir, el te duce către un altul și, astfel, din fir în fir, ajungi unde nici prin gând nu ți-ar fi trecut… și uiți de urât, uiți de izolare, uiți de neliniști, pentru că începi să țeși o poveste care, într-un fel sau altul, îți spui că trebuie să ajungă la ceilalți, ca să nu fie uitată, ca să aducă uitare… Pentru această permanentă efervescență a minții, această exaltare a puterii neuronilor, nu am cuvinte să mulțumesc îndeajuns.

Așa că, iată, de aceea iubesc cu toată ființa CityID Iași, egoist, altruist, serios, jucăuș, dar întotdeauna fericit! Și tot de aceea vă invit să vă lăsați pe mâna acestei echipe minunate, să vă legene în pași de plimbare printr-un Iași chiar de poveste!

Hai să descoperi orașul alături de CityID! Vezi și restul poveștilor.

Fotografii personale

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.